ادامه عمليات مرمتي مجموعه باقري در بافت قديم گرگان

به گزارش ميراث آريا(chtn)، به نقل از روابط عمومي اداره‌کل ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان گلستان، معاون ميراث فرهنگي اين اداره کل با اعلام اين مطلب گفت: پس از وقفه چندين ماهه در مرمت خانه باقري، به عنوان بزرگترين طرح پرديسان شمال کشور، ادامه انجام عمليات مرمتي در اين خانه تاريخي قاجاري آغاز شد.

«حميد عمراني» افزود: در اين مرحله ازاجراي عمليات مرمتي در اين بناي تاريخي، تقويت فونداسيون و مرمت و بازسازي جرزها، مرمت تيرها و تخته‌هاي چوبي پوشش و سقف، مرمت سفال‌هاي پوشش و تهيه و اجراي بلوک‌هاي مسلح سيماني جهت کف ساختمان در حال انجام است.

او اضافه کرد: اعتبار اجراي اين عمليات ،400 ميليون ريال و از رديف اعتبارات ملي است.

«عمراني رکاوندي» با اشاره به اينکه در سال گذشته نيز ضمن تهيه و اجراي بلوک‌هاي مسلح سيماني درکف ساختمان، مرمت چوب‌هاي پوشش و سفالگرداني بنا انجام شده بود، خاطر نشان کرد: اعتبار مرمت مجموعه باقري در سال 89، 250 ميليون ريال بوده و اين مبلغ از رديف اعتبارات ملي هزينه شد.

او افزود: مجموعه تاريخي باقري که يکي از جاذبه‌هاي تاريخي استان است مربوط به اواخر دوره قاجار بوده و در سال ۸۱ در فهرست آثار تاريخي به ثبت رسيده است و طرح مرمت و احياي خانه باقري به عنوان بزرگترين طرح پرديسان شمال کشور از سال 1384 شروع شده که بيش از 9 ماه جهت پژوهش و مطالعه اوليه آن پيرامون تحولات پيش از دوره پهلوي‌ها وقت صرف شد.

«عمراني» اظهار داشت: خانه باقري‌ها در بافت تاريخي و محله سرچشمه گرگان با مساحت سه هزار مترمربع و زيربناي يک هزار و ۵۵۵ مترمربع، ۷ حياط، ۴۲ اتاق و چهار در دارد، موقعيت قرارگيري بنا در بافت قديم گرگان که از شرق به راسته بازار نعلبندان و مسجد جامع و از شمال و شمال غرب به مجموعه تاريخي تقوي و امامزاده نور منتهي مي‌شود به ارزش بنا افزوده است.

به گفته او، خانه باقري با بيش از 150 سال قدمت، نمونه‌اي ارزشمند از معماري بومي مسکوني در گرگان به شمار مي‌رود.

«عمراني رکاوندي» بيان داشت: اين مجموعه از ترکيب متناوب فضاهاي باز و بسته و براساس نوعي سازماندهي مجموعه‌اي ساخته شده است که حياط‌هاي تقريبا غيرهندسي و متعدد، در آن نقشي برجسته‌سازي مي‌کنند.

او همچنين گفت: مصالح به کار رفته در مجموعه باقري متنوع هستند و چوب، سفال، آجر، خشت، کاهگل، سنگ، گچ و شيشه عمده اين مصالح را تشکيل مي‌دهند، اما اوج هنرنمايي معماران و آفرينندگان بخش‌هاي مختلف بنا در عناصر چوبي مشاهده مي‌شود.

اين مسئول خاطرنشان کرد: درها، پنجره‌ها، نرده‌ها و شيرسرها اجزايي از بنا هستند که نهايت ظرافت و هنرمندي در خلق زيبا و کارآمد آنان به چشم مي‌خورد و در واقع هر کدام به تنهايي اثري هنري و ارزشمند هستند.
/104




انتهای پیام/

کد خبر 139003208